Бейби бум в Пловдивско потвърди правилото, че в най-тежките и трудни

...
Бейби бум в Пловдивско потвърди правилото, че в най-тежките и трудни
Коментари Харесай

Напук на кризите: Бейби бум в Пловдивско

Бейби взрив в Пловдивско потвърди правилото, че в най-тежките и сложни години се вършат най-вече деца. Отиващата си 2022-ра събра вкупом рекордна инфлация, енергийна рецесия и войната в Украйна. В същото време почти на всеки час в Пловдивска област се ражда по едно бебе. За трите месеца от юли до септември тази година в лечебните заведения в региона са проплакали 1975 деца, което е връх. Новородените са със 160 повече от предходното тримесечие и с 21 повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори.

След петгодишен постоянен спад на ражданията, Пловдивско обърна тренда предходната година. Ръстът се резервира и през 2022 година, като региона бележи максимален скок на раждаемостта у нас. Оптимистична наклонност в демографските процеси се следи и на национално равнище. От юли до септември в България са проплакали 14 267 бебета, до момента в който в предходното тримесечие те са били 13 778.

Прогнозите са, че в края на годината в Пловдивско ще бъде регистриран нов бейби взрив. До края на октомври новородените в региона към този момент са 5751, тъй че до Нова година те ще надвишават броя от 6892 през 2021 година, уверени са акушер-гинеколозите.

В същото време умрелите в Пловдивско понижават. През третото тримесечие сме изгубили 2484 поданици на региона. За съпоставяне, за същия интервал на предходната година са умряли 3010 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР